Geschiedenis

 

Beroepsopleiding en ervaring

Na zijn CIOS-opleiding is hij in 1980 begonnen als docent fysieke en mentale training bij de toenmalige Centrale Opleiding Mobiele Eenheden van de Rijks Politie te Neerijnen. Wegens het samengaan van de Rijks- en Gemeentepolitie werd Richard overgeplaatst als sportinstructeur binnen het gevangeniswezen. Sinds 1981 geeft hij trainingen aan gedetineerden, personeel en het bijstandteam van o.a. inrichting Over Amstel (Bijlmerbajes), De Koepel in Haarlem, Utrecht, Nieuwersluis en Nieuwegein. Momenteel is hij werkzaam in Nieuwersluis. Daarnaast verzorgt hij trainingen voor bedrijven en overheidsinstellingen.

De start van Sportcentrum Van Asdonck

In augustus 1978 huurde Richard van Asdonck op 24-jarige leeftijd een gymnastieklokaal voor 4 uur per week van de gemeente Breukelen. Hier gaf hij kickbokslessen aan jeugd en senioren; Sportcentrum van Asdonck was geboren. Momenteel biedt het Sportcentrum, naast de specialiteiten, meer dan 18 verschillende sporten zowel in groepsverband als individueel.

CIOS-Overveen

In 1976 startte Richard van Asdonck met lesgeven in karate bij de toenmalige sportschool Jan Snoek in De Meern. Het plezier in lesgeven en het overbrengen van praktische kennis waren de drijfveren om in 1977 naar het CIOS-Overveen te gaan. Met de differentiatievakken boksen en badminton en met atletiek als specialisatie, studeerde hij in 1980 af. Op de foto het CIOS te Overveen 1977.

Cios 2


Veiligheid en Justitie

Direct na zijn studie trad hij in dienst als docent fysieke en mentale training bij de COME: Centrale Opleiding Mobiele Eenheden, dat toen nog gevestigd was in Neerijnen. Door de reorganisatie van de gemeente- en rijkspolitie werd zijn werkterrein verlegd naar DJI. Na 2 jaar in de Bijlmerbajes in Amsterdam, 6 maanden in de Koepel in Haarlem, 25 jaar in het Huis van Bewaring Wolvenplein te Utrecht en 2 jaar in het Huis van Bewaring de Vecht, is Richard van Asdonck nu nog steeds werkzaam als docent fysieke en mentale weerbaarheid en IBT-docent bij DJI.

Geschiedenis 1