Sportvasten

 SLANKER - VITALER - FITTER

Weg met dat buikje

Een journaliste van het AD heeft het sportvasten gedaan in november 2012 en haar ervaringen en verbluffende resultaten in een artikel (kijk rechts onder documenten) weergegeven.

Switch in 10 dagen van suiker- naar vetverbranding

Sportvasten is geen dieet, maar een sportieve trainingsmethode waarmee de spieren en hersenen veel beter worden in het verbruiken van vetten doordat 30 min per dag sporten (cardio) gecombineerd wordt met een korte sapvastenkuur. De vastenkuur en de supplementen doen de rest, waardoor men een turbotraining op de vetverbranding doormaakt. Sportvasten staat voor een unieke kuur die in slechts 10 dagen de stofwisseling zodanig beïnvloedt, dat men blijvend fitter, slanker en vitaler wordt. Voor de actieve (top)sporter kan het een extra prikkel zijn om zijn trainingsarbeid en omvang te vergroten om tot betere prestaties te komen.

Wat houdt Sportvasten in?

Het is een unieke methode gericht op het beïnvloeden van de stofwisseling, zodat er een duurzame ‘switch’ van suiker- naar ververbranding tot stand komt. Deze ‘switch’ wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen. Het lichaam wordt hierdoor zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker en zodoende meer energie kan produceren. Het resultaat van de ‘switch’ is verbluffend: men wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in 10 dagen! Bij een grote groep mensen ziet men zelfs verlaging van het cholesterol en de bloeddruk. Het immuunsysteem krijgt een enorme boost, waardoor men minder last heeft van allergische klachten.

Het leven na de "SWITCH"

Het is van belang dat na de kuur van 10 dagen het resultaat behouden blijft. Dit is mogelijk door een aantal eenvoudige richtlijnen op te volgen, waaronder twee tot drie per week gericht sporten en het beperken van koolhydraatrijke voeding. Dit laatste is een niet te al grote opgave meer, omdat na de kuur de behoefte aan koolhydraten meestal al sterk verminderd is.

Voor wie?

Sportvasten is niet geschikt voor iedereen, men moet immers bereid zijn te blijven sporten en rekening te houden met geringe voedingsaanpassingen. Daarbij wordt er een beroep gedaan op discipline, doorzettingsvermogen en creativiteit. Sportvasten dient daarom onder professionele begeleiding gedaan te worden. Richard van Asdonck en Margreet van der Winkel van Sportcentrum van Asdonck zijn gecertificeerd Sportvasten Coach en het sportcentrum biedt u alle faciliteiten om u optimaal te begeleiden bij het Sportvasten.

Voor meer informatie neem contact op via: info@asdonck.nl of tel: 06-55130656.