Krav Maga en Systema

NO NONSENSE... JUST SURVIVE!

Krav Maga, Hebreeuws voor contactsport, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israëlische nationale politie en andere veiligheidsdiensten. Tot voor kort een geheime methode, slechts bekend bij veiligheidsagenten van de Mossad en elite-eenheden van het Israëlische leger. Dit unieke zelfverdedigingssysteem is in de jaren '50 ontwikkeld door grootmeester Imi Lichtenfeld, de toenmalige topinstructeur van het 'man to man' gevecht in het Israëlische leger. Het systeem heeft ook buiten Israël erkenning afgedwongen van vechtsportexperts uit de gehele wereld.

Krav Maga 1

Schijnveiligheid

De essentie van Krav Maga is dat men niet alleen technieken aanleert, maar leert denken in oplossingen. Belangrijk is dat de cursist kennismaakt met zijn/haar primaire gedrag als deze geconfronteerd wordt met stress, ongemak en angst. Deze ervaring is namelijk bepalend voor een veilige en creatieve oplossing. Het primaire gedrag in een stresssituatie uit zich onder andere door te reageren vanuit de grove motoriek, de fijne motoriek wordt uitgeschakeld. Het aanleren van alleen technieken is daarom een vorm van schijnveiligheid. Het is niet de techniek die bepalend is voor de meest veilige oplossing, maar de situatie en de fysieke en mentale basiseigenschappen van het individu. Dit geldt zowel voor de burger, de professional als voor de verschillende doelgroepen binnen het bedrijfsleven.

Krav Maga 2

Systema

Om zo'n compleet mogelijk vorm van weerbaarheid te krijgen worden de lessen Krav Maga afgewisseld met de Russische vorm van weerbaarheid het Systema.  

Krav Maga 3

Naast de wekelijkse lessen verzorgen wij ook seminars, workshops of masterclasses voor Krav Maga en Systema.
Neem voor meer informatie contact op met Richard van Asdonck,
tel: 06-55130656 of info@asdonck.nl.